Клопо: Не ми пука колко са похарчили Юнайтед - сигурен съм във възможностите на Ливърпул

снимка: БГНЕС/EPA

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че въобще не го интересува каолко пари са похарчили Юнайтед за трансфери през това лято. Клопо е напълно готов за битката срещу Манчестър в понеделник.

"Не ме интересува колко пари е похарчил друг клуб за трансфери. Такива тревоги не отнемат дори и секунда от живота ми. Аз съм напълно доволен от нашата работа на трансферния пазар през лятото и направената селекция", обяви Клоп.

"Наличието на огромни суми или дори всичките пари на света, не попада в треньорските ми мечти. Трансферите не са състезание и те не могат да ти спечелят титлата преди началото на сезона. Може да имаше силен отбор и без да харчиш големи пари, а може да имаш и такъв след огромни разходи. Всеки има своите идеи и възможности."

„Аз съм доволен от възможностите на Ливърпул. Разполагам с опциите в атака, които исках. Не е важно да имаш най-добрите играчи, а да извадиш най-доброто от своите налични футболисти. Много съм доволен от играта ни в нападение, въпреки че помня всички пропуски, които направихме“, допълни германецът.

Мениджърът на Ливърпул отговори шеговито и на въпросите как отборът му ще се справи с предимството на Манчестър Юнайтед във въздуха, където „червените дяволи“ разполагат с високи футболисти като Златан Ибрахимович, Пол Погба и Маруан Фелайни.

„Вече започнахме да разтягаме нашите играчи. Сега сериозно: Ако Юнайтед започне да търси надиграване във въздуха и да праща центрирания към нашето поле, това означава, че ние сме свършили много добре част от нашата работа. Запознат съм с физическата сила на Юнайтед и не мога да направя нищо да я променя. Единствено можем да опитаме да избегнем ситуациите, в които те да я използват“, призна мениджърът на Ливърпул.