Клоп: Ще принизим Реал на нашето ниво

Треньорът Юрген Клоп е спокоен преди големия сблъсък на неговия Ливърпул с Реал Мадрид във финала на Шампионската лига. Германският специалист признава, че играчите на Зинедин Зидан може би превъзхождат неговите, но той има план.

“Тактиката във футбола е за такива моменти: да принудиш по-силния съперник да падне на твоето ниво, след което да се справиш с него. Опитът в турнира е важен и да, тимът на Реал ни превъзхожда в това. Но опитът е важен в секундите преди началото на двубоя - тогава Реал ще е по-спокоен. Но мачът едва тогава започва, а не да свършва. Ние имахме две седмици, за да анализираме играта на испанците. Да, те са много силни, но пък досега не са се изправяли срещу нас. Трябва да направим нещата възможно най-трудни за тях. А и по принцип никой не очакваше от нас да сме тук, а ние стигнахме финала с най-много вкарани попадения. Тук сме, защото сме Ливърпул. Вярвам, че първо е нужно да използваме нашите си силни страни, а едва след това да се адаптираме към противника”, заяви Клоп. 

Точно на днешния ден преди пет години наставникът пак беше на финал в ШЛ, но воденият от него тогава Борусия Д загуби с 1:2 от Байерн М. “Тогава бях по-превъзбуден, защото ми беше за първи път. Трудно е да си на финал заради цялата подготовка около самата среща. И в него ден на “Уембли” изиграхме фантастичен мач срещу много силен съперник и след двубоя осъзнах, че искам пак да имам този шанс някой път в кариерата си. И сега съм тук, защото моите момчета ми дадоха тази възможност. Те се бориха изключително много. Гордея се с тях и нека да играем футбол”, добави Клоп.