Клинсман: Срещу Германия ще играем още по-добре

снимка: БТА/AP

Националният селекционер на САЩ Юрген Клинсман отчете като положителен фактът, чр тимът му спечели четири точки от първите си два мача на Световното първенство по футбол.

Снощи американците бяха на път да изхвърлят Португалия от турнира, след като водеха с 2:1 до последната секунда на двубоя, но в крайна сметка се задоволиха с равенство.

Германският специалист обвини късмета за изпуснатата победа и заяви, че се надява тимът му да играе в следващата фаза.

"Трябва да сме щастливи с тези четири точки от два мача. Беше много емоционален двубой за всички нас. Трябва да се възстановим за мача срещу Германия, тъй като ни предстои важна среща. Головете винаги се получават след грешка на съперника, но трябва да се отбележи, че подаването на Роналдо беше страхотно.

Днес не ни достигна малко късмет, но беше един страхотен двубой. Показахме отличен футбол. Отборът контроли играта, успя да направи обрат, което беше важно. Имахме възможност да вкараме три-четири гола, но не всичко се получи.

Сигурен съм, че срещу Германия ще играем още по-добре. Ще бъде трудно, но ние ще направим необходимо. Имаме борбен дух и решимост, опитваме се да спечели всеки мач и затова излизаме за победа срещу Германия", сподели Клинсман

На Клинсман беше зададен въпрос какво би казал на селекционера на Германия Йоахим Льов, ако той му се обади и му предложи двата отбора да завършат наравно.

"Токова обаждане няма да има. Ние сме добри приятели, но Йоахим Льов си върши своята работа, а аз - моята. И двамата се стремим да побеждаваме. И САЩ и Германия излизат на терена само с тази цел. Това е Световно първенство, решава се първото място в групата. Сега не е време за приятелски разговори", категоричен е Клинсман