Кличко похвали Пулев, но го нарече „пос*рко“

снимка: boxingscene.com

Световният шампион по бокс в тежка категория на три от четирите най-важни професионални федерации Владимир Кличко нарече последния си опонент на ринга Кубрат Пулев „посерко“ в обширно интервю за украинския вестник „Сегодня“.

Украинският хегемон през последните десет години бе подканен да даде оценка на качеството на мачовете си в последно време. Sporta.bg припомня, че американският платен канал НВО включи двубоя Кличко – Пулев от ноември 2014-та в класацията си „топ 10 боксови срещи“ през изминалата година.

„За танго са нужни двама. За да бъде един мач интересен, трябва и двамата боксьори да се постараят. Ще ви дам пример с последния ми мач срещу Кубрат Пулев. Единственото позитивно нещо от двубоя бе, извинявам се, че този посерко беше излязъл да ме победи. (бел.ред. - Кличко използва думата "засранце", визирайки Кобрата, която може да се преведе и по друг начин)

Той не искаше просто да се надиграва. Така че мачът ми срещу него бе доста по-атрактивен от, например, битките ми с Еди Чеймбърс и Дейвид Хей. Или пък в сравнение със срещата с Ибрахимов в САЩ през 2008-ма година – помня, че това беше най-скучният мач в кариерата ми“, каза Кличко пред вестник „Сегодня“.

Кубрат Пулев и мениджърската му агенция „Зауерланд“ през цялото времетраене на преговорите и подготовката за мача с Кличко на гала вечерта в Хамбург демонстрираха неуважение към действащия световен шампион.

Кобрата на връщане в България призна, че не уважава Кличко като личност и го обвини за пореден път, че използва прекалено много мръсни номера, за да постигне целите си.