Клатещият лиценза на ЦСКА Тенгариня с тежки разкрития

снимка: БГНЕС

Португалецът Бернардо Тенгариня е един от футболистите, които могат да спрат лиценза на ЦСКА-София в евротурнирите заради неизплатени възнаграждения. Както знаете, вчера FIFPro поиска от УЕФА да спре "червените" да участват в европейските клубни надпревари, тъй като не са върнали дължими заплати на свои бивши футболисти, когато клубът още бе ЦСКА.

Основният мотив е, че ако ЦСКА-София наследи ЦСКА, то трябва да наследи и пасивите. Те са над половин милион евро за 7 играчи, като само Тенгариня има да взима около 200 хиляди.

"Когато отидох в този отбор, подписах за 3 години. За целия си престой там обаче получих само заплата и половина. Изиграх 6 месеца и после се прибрах в Португалия. Клубът поиска от мен да си намаля заплатата и след като не се съгласих, скъсаха договора ми, което беше абсолютно незаконно. Затова си потърсих правата", разкри Тенгариня пред Mais Futebol в родината си.

29-годишният футболист, който игра в ЦСКА в периода 2012-2013 прекрати кариерата си миналия октомври, тъй като му бе открит лимфом на Ходжкин. Тенгариня разкри, че е поддържал постоянна връзка с адвокатите си за неизплатените суми от страна на ЦСКА.

"Дълго време поддържах контакт с адвокатите си и FIFPro, но никой от тях не ми сподели какво мога да очаквам, докато не ми се обадиха в сряда да ми кажат какво са предприели. А как ще действат оттук нататък, нямам идея", сподели разочарованият Бернардо Тенгариня.