Кирьос остроумничи: Това не е финал, а просто един мач

снимка: БГНЕС/EPA

Австралийският талант Ник Кирьос достигна за пръв път финал на турнир от сериите Мастърс 1000, побеждавайки снощи в Синсинати Давид Ферер в два тайбрека. Сега ексцентричният тенисист ще спори за титлата с първата ни ракета Григор Димитров, за когото това също е първи финал в подобен турнир.

Кирьос призна, че срещу Ферер не е играл никак добре. Той обаче е мотивиран да излезе във финал сякаш това е просто един мач и да играе най-добрия си тенис срещу Гришо.

"Полуфиналът срещу Ферер беше кошмар, особено заради факта, че съм висок, а той не е. През цялото време изпращаше топката доста ниско за мен и тя не идваше на нивото на раменете ми, когато би била най-удобна за отиграване. В този мач не играх най-добрия си тенис. Не сервирах по най-добрия начин, но бях по-добър от него в двата тайбрека. Все пак съм горд, че успях да се добера до победата“, каза Ник.

„Това, че съм за пръв път на финал на Мастърс 1000, не ме превъзбужда прекалено. За мен това е един мач. Ще изляза на корта с идеята да бъда конкурентноспособен, да сервирам добре, да играя добре и да бъда агресивен. А каквото трябва да се случи, ще се случи“, обобщи австралиецът.