Кириос с нова скандална проява, не бил ял 24 часа

снимка: twitter.com

Един от най-ексцентричните тенисисти в тура Ник Кириос направи пореден гаф. Австралиецът демонстративно напусна корта след изиграването на само един сет в двубоя срещу Стив Джонсън. Кириос загуби частта със 6-7(5) на старта на Мастърса в Шанхай и реши просто да си тръгне. Така победата отиде при американеца. Поредната скандална проява на 22-годишния австралиец бе провокирана от съдията на стола Фъргъс Мърфи.

Той скочи на рефера, че не може да контролира шума по трибуните, което разконцентрира тенисистите. Австралиецът избухна с недоволство срещу съдията и затова получи две официални предупреждения, а с това загуби и цяла точка. Иначе Кириос още в началото на тайбрека се обърна към щаба си и им заяви, че ще напусне корта, ако загуби първия сет. Той направи именно това и напомни за себе си отпреди година, когато поради същата причина и отново в Шанхай, бе изваден от световния тур. Тогава Кириос игра срещу Миша Зверев.

По-късно обаче австралиецът се извини на феновете в социалните мрежи и посочи причината за скандалната проява.

"Искам да се извиня на феновете в Шанхай и на тези, които гледаха по телевизията. Борих се със стомашен вирус през последните 24 часа и се опитах да съм готов, но наистина страдах на корта днес. Мисля, че това се видя още от първата точка", сподели Ник Кириос.

"Рамото започна да ме боли още на тренировката днес. След това пък, когато загубих първия сет, не можех да продължа повече, защото не бях ял достатъчно през последното денонощие", допълни скандалният австралиец.