Кешеру се договорил с турци, в касата на Лудогорец влиза над 1 милион

снимка: ludogorets.com

Голмайсторът на Лудогорец Клаудиу Кешеру се е договорил с турски клуб и ще напусне Разград след края на кампанията, тръби изданието от южната ни съседка "Фотомач". Румънският таран вече е дал съгласието си да премине в Ризеспор. 

Тимът изпадна от турската Суперлига миналия сезон, но сега е лидер във второто ниво на футболната йерархия и най-вероятно ще се върне в елита. Тимът на Ибрахим Юзулмез иска класни попълнения в състава си, а Кешеру бе набелязан за трансфер още през зимата. Тогава турците решиха да изчакат до лятото и да вземат румънеца като свободен агент. Той обаче преподписа с Лудогорец и провали плановете им.

Сега от Ризеспор трябва да извадят на масата над 1 милион евро, тъй като звездният статут на Кешеру не позволява на "орлите" дори да искат по-малко пари. Румънецът вече има 23 попадения в Първа лига този сезон, като настигна Фернандо Каранга от ЦСКА-София. 

"Ризеспор търси усилено нов нападател и продължава да влага всички усилия в привличането на Клаудиу Кешеру. Той вече е поканен в Турция за заключителни преговори за личните си условия и се очаква двете страни да си стиснат ръцете", пише "Фотомач".