Казанлък и Левски отново се срещат за Купата

снимка: volleyball.bg

Представителният женски тим на „Казанлък Волей – Багира“ отново ще се изправи срещу „Левски“ в турнира за купата на България при жените, съобщиха от управата на БФ-Волейбол. "Розите" попаднаха в предварителна група "А", в която освен левскарките са още тимовете на Бургас 2007 (Бургас) и ЙЕБ - Шумен 05 (Шумен).

Тези четири тима ще се изправят по веднъж всеки срещу всеки на 4, 5 и 6 март, а първите два от крайното класиране ще се класират за полуфиналите, които на 7 май ще определят двата участника в големия финал за трофея на следващия ден. Къде ще се играят полуфиналите и мачовете от финалната четворка обаче все още не е известно. Миналата година "Левски" на 2 пъти спря пътя на „Казанлък Волей – Багира“ на полуфиналите - и в турнира за националната купа и във финалната четворка от шампионата на женския елит.

В другата предварителна група носителят за 2015 и за 2012 година на трофея - Марица (Пловдив), ще бъде в група Б на турнира за купата с отборите на ЦСКА (София), Раковски (Димитровград) и Славия (София). След заседанието на Управителния съвет на Българска федерация волейбол в Пловдив, на което бяха взети решения за турнира за купата на България, вече излезе и Наредбата за надпреварата за трофея. Тя разпределя общо 8-те участника в две четвъртфинални групи от по 4 отбора.

Съставът на двете предварителни групи бе определен по метода „змиорка“, според класирането от първия полусезон в Националната волейболна лига. От участие се отказа последният в таблицата Спартак (Варна). Домакините на мачовете в двете групи ще бъдат определени допълнително, като срокът за подаване на кандидатури от страна на клубовете е 17 февруари.

Очаква се до седмица Националната волейболна лига да определи и града домакин на финалната четворка на 7 и 8 май.