Катарец с титла в скока на височина в Сопот 2014

снимка: БТА/AP

Мутаз Еса Баршим от Катар спечели титлата в скока на височина на Световното първенство по лека атлетика в зала в полския град Сопот.

Баршим стигна до златото с нов рекорд на Азия на закрито от 2.38 метра, които преодоля от първи опит. Олимпийският шампион Иван Ухов от Русия остана втори също с 2.38 метра, но от трети опит.

Ухов, който е лидер в световната ранглиста с изравнен европейски рекорд от 2.42 метра, допусна първо поражение през този сезон на закрито. Украинецът Андрий Проценко пък заслужи бронза. Той стигна до най-доброто класиране в кариерата си с личен рекорд от 2.36 метра.

Олимпийският вицешампион Ерик Кайнард (САЩ) завърши четвърти с лично постижение за сезона от 2.34 метра, посочва БТА.

Руснакът Люкман Адамс спечели титлата в дисциплината троен скок на Световното първенство по лека атлетика в зала в полския град Сопот.

Адамс стигна до златното отличие с най-добър резултат в света за сезона от 17.37 метра, които постигна в последния си опит 22-годишният Ернесто Реве от Куба завърши втори със 17.33 метра при дебюта си на голям шампионат при мъжете.

Световният вицешампион от Москва 2013 Педро Пабло Пичардо остана с бронза със 17.24 метра. 20-годишният Пичардо е лидер в световната ранглиста на открито със 17.76 метра, но остана далеч от най-доброто си постижение.

Олимпийският вицешампион от Атина 2004 Мариан Опря (Румъния) се размина с отличието само за 3 сантиметра. Той остана четвърти със 17.21 метра.