Катарци искат Косоко

снимка: botevplovdiv.bg

Офертите към звездата на Ботев Пловдив Омар Косоко се увеличават пропорционално на добрите игри, които техничарят прави с "жълто-черния" екип.

Преди известно време стана ясно, че футболистът е желан от тим, състезаващ се в турския футболен елит, а днес бе оповестено и че катарски скаути са наблюдавали внимателно изявите на Косоко в последните му мачове за „канарчетата“ в Европа, цитирано от plovdivderby.com.

Според „24 часа“, един от кандидатите за парафа на състезателя дори е предложил конкретна оферта, която той е одобрил. Не така стоят нещата обаче с мнението на клуба по сделката. На 20.07, за реванша между Ботев и Бейтар (Йерусалим) от втория предварителен кръг на Лига Европа, съгледвачите отново ще следят на живо изявите на Косоко.

След вчерашния мач в Израел, където Косоко отново бе най-добрият играч на жълто-черните, феновете на канарчетата непрестанно отправят призиви към ръководството на клуба, че трябва да направят всичко възможно футболистът да бъде задържан в Пловдив. Косоко се намира в прекрасна форма, каквато той не е показва в България нито в Литекс, нито в ЦСКА.

Припомняме ви, че Косоко бе взет в Ботев Пловдив след като бе спрял с професионалния футбол и кариерата му бе пред завършване. Тогава обаче жълто-черните решиха да дадат шанс на футболиста, който по принцип се славеше и с труден характер. Николай Киров обаче успя да влезе под кожата на Косоко и са извади най-доброто от него. В онзи момент Киров бе поставен пред избора да избира между Мапуку и Косоко, и избра втория, което към този момент изглежда правилния избор.

Косоко обаче има реалния шанс да подпише договор с чужд клуб срещу възнаграждение от 30-40 000 долара, което е непосилно за Ботев Пловдив. Преди десетина дни ви съобщихме, че от Ботев са водили разговори с нападателя, в които той е изложил вижданията си, че иска да парафира с чуждестранен тим, където ще получава в пъти повече от това, което пловдивчани могат да му предложат. Въпреки това феновете на канарчетата се надяват по някакъв начин Ботев Пловдив са успее да задържи звездата си.