Касорла: Арсенал трябва да играе перфектно, за да победи Манчестър Сити

снимка: БТА/AP

В неделя (18 януари) е дербиро от 22-рия кръг на английската Висша лига между отборите на Манчестър Сити и Арсенал.

В последните си 14 мача шампионите са загубили едва три точки след като Куинс Парк Рейнджър, Бърнли и Евертън откраднаха по една от Венсант Компани и компания.

Арсенал също е в нелоша форма като „топчиите“ са загубили веднъж и един път са завършили наравно в последните си осем срещи и една евентуална победа над играчите на Мануел Пелегрини биха ги доближили до Топ 4.

Мачът ще бъде много красив, но ако искаме да победим трябва да играем перфектно, защото това е отбор от световна класа. Ще бъде добър тест за нас и съм сигурен във възможностите ни.

Трябвеа да бъдем концентрирани до краен предел, да играем с желание и повече агресия – само тогава можем да си помислим за победа. Ако не го направим, отбори като Манчестър Сити са от тези, които не прощават, а прсото те смачкват“, заяви Санти Касорла пред клубния сайт на Арсенал.

През този сезон Арсенал все още няма загуба от „гражданите“, след като момчетата на Арсен Венгер победиха съперника си веднъж шрез август с 3:0 за Къмюнити шийлд, а в първенството двата отбора завършиха на равно 2:2.