Касияс се разплака на прощаване с Реал Мадрид

снимка: БТА/AP

Легендата на Реал Мадрид Икер Касияс официално напусна клуба. Това беше обявено късно снощи, а днес любимецът на цяла Испания даде прощална пресконференция, на която едва издържа емоционално.

"На първо място, благодаря на всички Ви за това, че сте тук в този специален момент. Днес съм тук на този велик стадион, за да се сбогувам с всички Вас и най-вече с всички Мадридисти. Както вече знаете, от вчера вече не съм част от Реал Мадрид. Отивам в Порто по две причини: първата е възможността, която ми предостави португалският клуб. И втората е от обич и благодарност, заради разбирането, което получих от тях през последните дни", коментира Касияс.

"Аз съм щастлив от това, че те проявиха интерес към мен и ми се довериха. Ще работя много и ще дам максимума от себе си, за да спечеля всички възможни титли с тях".

Той се обърна към Реал Мадрид и коментира колко трудно му е било да каже сбогом на клуба, от който е част вече 25 години. 

"Сега искам да се обърна към Реал Мадрид и Мадридистите. Дойде онзи труден ден, в който трябва да кажа сбогом на тази институция, която ми е дала всичко. Изглежда ми така сякаш вчера облякох за пръв път тениската на Реал Мадрид. Тогава сбъднах мечтата си. През всичкото време, което прекарах тук, се чувствах обичан и подкрепян. Този клуб не само ми помогна да израсна като футболист, но и като личност. Винаги ще нося в себе си ценностите на този клуб", сподели Касияс и се обърна към своите съотборници.

"Искам да спомена и всичките си съотборници, с които съм работил през годините. През цялото това време, прекарано тук, преживях наистина уникални моменти. Тук оставям големи мои приятели на които знам, че мога да разчитам винаги. Искам и да спомена всички мои треньори. Споменавам ги, защото съм научил толкова много от всички тях. Благодаря и на треньорските щабове, от които винаги съм получавал съвети и разбиране в трудните моменти. Също така и радостните моменти, които сме преживяли заедно. Искам да благодаря и на всички от персонала, които ежедневно са били до нас и също са част от Реал Мадрид. Тях никой не ги вижда, но те винаги са тук. Искам да благодаря и на родителите ми и семейството ми, които винаги са били до мен. Също и на жена ми и сина ми".

"Благодаря на всички Мадридисти за безусловната подкрепа, затова, че ви бях Капитан през последните пет години и за възможността да вдигна толкова купи. Не искам да ме запомните като добър или лош вратар. Надявам се да ме запомните, като добър човек, който има своите дефекти и понякога греши. Благодаря Ви! Хиляди пъти Ви благодаря и никога няма да Ви забравя. Аз ще Ви следвам където и да отидете и ще викам силно "Hala Madrid!", зарече се Касияс.

Аз не Ви казвам сбогом сега, защото това не краят и ние не се разделяме завинаги. Ще се срещнем отново тук скоро", обеща Сан Икер.