Карнавал закри Олимпийската академия в Несебър

галерия:

С колоритен карнавал завърши ХХХІІ сесия на Националната олимпийска академия в Несебър, съобщиха от БОК.

Присъстващите студенти, ученици и преподаватели сътвориха впечатляващи постановки, базирани на техните преживявания през последните дни и на  ключови моменти от развитието на олимпийското движение.

С топли думи към участниците се обърна ректорът на НСА доц. Пенчо Гешев, на всеки един бе връчена специална грамота. Темата на състоялата се в базата на НСА край Несебър ХХХІІ сесия бе „Олимпийски ценности и образование”.

Карнавалът бе част от програмата, включваща пренасяне на символичен олимпийски огън, турнир по шахмат, игри с образователен, спортен и социален ефект.

Специално внимание бе отделено на церемониите по откриване и закриване на олимпийските игри, зам.-ректорът на НСА проф. Кирил Андонов онагледи впечатленията си с прожекция на спектакъла по случай 70-годишнината на НСА.

В заключителните изказвания основен акцент бяха непреходните духовни и физически ценности, завещани на поколенията от Пиер Дьо Кубертен и как те се вписват в предизвикателствата на съвременния свят.

В продължение на 4 дни представителите на клубовете обмениха опит и идеи как да поддържат живи и неопорочени олимпийските принципи в България.