Каранга остава на "Армията" поне до август

снимка: lap.bg

Звездата на ЦСКА-София Фернандо Каранга ще остане в отбора поне до месец август. Бразилецът ще се възстановява от травмата си в коляното до средата на юни, а след това ще вземе участие в първите официални мачове на "червените" през новия сезон. Каранга ще е на линия за старта на участието на ЦСКА-София в Лига Европа на 12 юли, както и на Първа лига, което ще е 3-4 дни по-късно. Ако се стигне до продажба на бразилеца, такава едва ли ще има преди началото на месец август, пише "Тема Спорт".

Към голмайстора има реален интерес от няколко клуба, които го следят от доста време. Те ще продължават да го наблюдават и в първите мачове от идната кампания. Негов трансфер би могъл да се случи в края на август, когато затваря трансферният пазар. Самият нападател заяви няколко пъти, че ще си тръгне от "Армията", след като спечели трофей, което не се случи през настоящата кампания. Не е изключено Каранга да изкара и целия следващ сезон при "червените".

Бразилецът ще присъства на юбилея на 5 май и ще се включи в честванията. Звездата ще запише и надъхващо видео за официалния сайт по повод юбилея. 

На този етап Фернандо ще носи шина поне две седмици, а след това ще замине на 14-дневни процедури в популярната клиника в Щутгарт. Той има частично разкъсана вътрешна връзка на коляното. Каранга ще пропусне целия първи лагер на ЦСКА-София, но ще е на линия за старта на втория и ще вземе участие в част от предсезонните контроли.