Каранга аут за дербито с Левски ?

Звездата на ЦСКА Фернандо Каранга рискува да пропусне дербито с Левски. Причината е жестът, който бразилецът отправи към феновете на Пирин при победата на "червените" с 2:1 в Благоевград. 

На телевизионните камери се видя ясно как след края на срещата голмайсторът си позволи жест към феновете на "орлетата", че им е отрязал главата. Това може да се счита като провокация от страна на футболиста и обида към привържениците на домакините.

Според правилника на БФС заради жеста си Фернандо Каранга може да отнесе наказание от 1 мач и глоба в размер на 3000 лева. Санкцията е залегнала в член 22, ал. 2, точка Й.

По време на самата среща нападателят бе доста изнервен и дори можеше да бъде изгонен. Той бе декориран в жълто през първото полувреме. През втората част Каранга два пъти игра с топката след съдийски сигнал и стреля по посока на вратата. В края на мача нападателят хвана за гушата Румен Сандев от Пирин и го заплаши с пръст. 

В следващите дни предстои да разберем дали Дисциплинарната комисия ще посмее да накаже звездата на "червените" преди дербито с Левски.