Караманолев ще води мъжкия отбор на Европа на Континенталната купа

снимка: Булфото

Президентът на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) и член на Съвета на Европейската атлетика (ЕА) Добромир Карамаринов беше избран за водач на мъжкия отбор на Европа за Континенталната купа в Маракеш (Мароко) на 13-14 септември.

Женският тим на Европа беше поверен на Силвия Барлак (Холандия), член на Съвета на ЕА. Високата чест българският ръководител получи по време на Съвета на ЕА във Франкфурт. Това е второ признание за Карамаринов като водач на европейския тим.

Участие в Маракеш ще вземат отборите на Северна и Южна Америка, Африка, Европа и Азия и Океания. Всеки може да участва с по двама състезатели в дисциплина.

"Не мога да не съм щастлив от това признание. Това е голяма чест не само за мен, а и за българската атлетика. Надявам се в отбора на Европа да има и български състезатели. Селекцията ще бъде извършена само от състезатели, които участват на Европейското първенство на открито в Цюрих, коментира Карамаринов.

"Щастлив съм, че по време на Съвета две страни членки на Асоциацията на балканските атлетически федерации спечелиха домакинствата в изключителна конкуренция".

По време на заседанието на Съвета на ЕА бе решено Белград да бъде домакин на eвропейското първенство по лека атлетика в зала през 2017 г. Другите кандидати да приемат шампионата на Стария континент под покрив бяха турският Истанбул и полският Торун.

От Сръбската федерация по лека атлетика поясниха, че ще използват шампионата през 2017 г., за да промотират атлетиката като най-популярния спорт в Сърбия. Състезанието ще се проведе в зала "Комбанк Арена". Белград беше домакин на европейското първенство по крос-кънтри през декември миналата година, което пожъна сериозен успех. Съветът на ЕА реши също така първото издание на европейското първенство за младша възраст да се проведе през 2016 г. в Тбилиси (Грузия).

Другият кандидат беше Риети (Италия), който беше домакин на европейското първенство за старша възраст. Грузинската делегация впечатли Съвета на ЕА с прекрасна презентация. Тбилиси организира европейското отборно първенство тази година, както и европейския младежки олимпийски фестивал през 2015-а година.