Капитанът на волейнационала с изповед и конкретна цел

Капитанът на националния ни волейболен отбор Виктор Йосифов каза, че никой все още не е поставял конкретна цел пред тима относно предстоящото Световно първенство, на което сме домакин съвместно с Италия. Централният блокировач обаче не скри, че се надява за класиране в Топ 6, което по думите му би представлявало "страхотен успех".

След два дни отборът заминава на лагер в Белмекен, където ще протече основната му подготовка за предстоящия през септември шампионат на планетата. "Поредно Световно и може да се окаже последно. Очаквам да се подготвим добре и всеки един да даде максимума от себе си, за да излезем с чиста съвест след края на шампионата", коментира Йосифов преди откритата тренировка на националите в зала "Христо Ботев".

"Имах време да си почина. Като цяло, общо взето, не бях особено затормозен. Мина това време, когато се вайках и приемах навътре нещата след някоя загуба. Общо взето, това, което е минало, се забравя и гледаме напред. Да чукна на дърво, да, здрав съм. Започваме подготовка. Важно ще бъде да направим колектив и да играем заедно като отбор, да си помагаме. С всички тези контузии голяма част от класата на отбора се отслаби. Това ни е един от шансовете – да изградим добър колектив, който да ни помогне в мачовете. Това, че мачовете ще са в България, е една мотивация, един плюс. Публиката във Варна се доказа като най-добрата у нас. Това ни мотивира. В трудни моменти ще ни помогне да намерим сили и да играем добре", каза Йосифов.

"Конкретна цел? В момента още никой не е поставял цели. Естествено, ще е страхотен успех, ако успеем да влезем в Топ 6".

"Имам някакви идеи относно бъдещето си в националния тим, защото тялото ми дава ясни сигнали, че не може да издържа на този ритъм. През последните 10 години съм, общо взето, без почивка. Не съм пропускал първенства, национални отбори и шампионати. Колкото и да имам желание да съм тук и да играя, в един момент отказването е неизбежно. Ще видим, нека свърши Световното", добави Йосифов.