Капитанът на България оптимист за купа "Дейвис"

снимка: bgtennis.bg

Капитанът на националния отбор на България за купа "Дейвис" Тодор Енев е оптимист преди гостуването на Гърция в края на следващата седмица в решаващия плейоф за оставане във втора група на зона Европа/Африка.

Лагерът на националите започна в понеделник преди двубоя в Атина от 4 до 6 април. Към подготовката на състава днес се присъедини и втората ракета на страната Димитър Кутровски, който пристигна снощи от Съединените щати. Капитанът Тодор Енев и кондиционният специалист Емил Стоименов проведоха заедно заниманието на Българския национален тенис център с играчите от основния състав Кутровски, Тихомир Грозданов и Динко Халачев, както и с тенисистите от разширения отбор Алекс Мартински и Васил Младенов.

"Подготовката върви идеално и съм оптимист за изхода от двубоя. БФТ ни осигури всичко необходимо за лагера. Момчетата са надъхани за силна игра срещу Гърция. Голям коз за нас е, че ще участва Григор Димитров. Сигурен съм, че той ще даде всичко от себе си. Но Купа "Дейвис" е отборен турнир и всички български тенисисти трябва да се раздадат на 100 процента, за да победим. Надявам се да имаме една позитивна седмица в Атина. Към нас се присъедини и Кутровски, който от понеделник ще бъде сред първите 400 в света. Грозданов се старае много в тренировъчния процес и е в добра форма. Същото важи и за Халачев. Очаквам и удари под кръста в Гърция. Техните фенове са много темпераментни, но се надявам да се справим в тази обстановка", коментира Енев.

Димитър Кутровски благодари за поканата и заяви, че се радва, че отново е част от отбора на България.

"Не съм играл на клей тази година, но смятам, че няма да имам проблеми с аклиматизацията - свикнал съм често да преминавам от една настилка на друга. Имам да си връщам на първата ракета на гърците Ангелинос. Загубих от него на турнира в Пловдив миналата година в три сета, като може да се каже, че изпуснах победата. Титлата от фючърса в Канада ме кара да тренирам още по-усилено, за да вървя напред. Знам, че в Атина ни чакат трудни мачове, но очаквам да сме сериозни и мотивирани и да спечелим", каза софиянецът.

Тихомир Грозданов е на мнение, че лагерът протича нормално. "Чувствам се отлично физически и психически. Очаквам категорична победа в Атина. Познавам гръцките тенисисти - не са толкова добри и повечето са зад нас в световната ранглиста. Очаквам обаче да имаме проблеми със съдийството", коментира Грозданов.

Динко Халачев заяви, че обстановката в националния отбор е отлична и на състезателите е осигурено всичко необходимо. Левичарят от Хасково очаква българите да бъдат на топ ниво в Атина.

Най-добрият български тенисист Григор Димитров вече е в България, но ще се присъедини по-късно към подготовката на тима.