Капело недоволен от съдията

снимка: БТА/AP

Националният селекционер на Русия Фабио Капело бе разочарован от отпадането на своя тим от Световното първеснтво по футбол в Бразилия и заяви, че бъдещето му зависи от решението на руската федерация.

"Ако руският футболен съюз иска да продължа работа, аз разбира се ще остана на поста. С отбора свършихме добра работа. Отборът на Англия стигна до втората фаза на Мондиал 2010, след като пропусна Евро 2008. Русия за пръв път от 12 години игра на Световно по футбол", сподели Капело.

Той обаче не спести критики към съдията на двубоя с Алжир, който завърши 1:1 и коства класирането на руснаците.

"Игор Акинфеев беше заслепен с лазарен лъч при гол на Алжир. Това е факт и има снимки, които може да го потвърдят. Преди не подхващах темата за съдийството, но сега вече няма да мълча - аз съм недоволен от работата на съдията както в този мач, така и в срещата с Белгия.

Днес ние можехме да победим, но за съжаление направихме пропуски. Имахме няколко добро голови положение. Алжирският вратар Райс Мболи направи две страхотни спасявания", каза Капело.

"Никога не съм се криел, когато играем зле. Сега не мога да кажа, че имахме лош мач. Не допуснахме сериозни грешки. В Бразилия не съм подготвял отбора за Мондиал 2018. Аз подготвям тима за днешния ден, а не за утрешния", добави италианският спец.

"Германия играе великолепен атакуващ футбол. Отборът на Алжир обаче показа, че е достоен за уважение. Той доказа и днес, че е силен тим. Не помня Световно първенство, на което отборите да демонстрират футбол с толкова високо качество, както на това.

Вярвам, че играта в чужбина помага на всеки да се подобри, а като играеш през цялото време в руския шампионат не може да се изправиш пред различни предизвикателства, така че е много по-трудно да се усъвършенстваш. Това е важна стъпка да се разбере нивото на руския футбол и това, което трябва да направим с оглед на следващото световно първенство", заключи Капело.