Канело Алварес хванат с допинг, реваншът с Головкин се отлага?

снимка: twitter.com

Мексиканската боксова суперзвезда в средна категория Канело Алварес изгърмя с допинг. В кръвта му бе намерено забраненото вещество кленбутерол. Това поставя мачът реваш срещу Генади Головкин на 5 май под сериозно съмнение. Двамата трябва да излязат на ринга, след като миналия септември не излъчиха победител и завършиха при равенство.

От промоутърската компания на Алварес "Golden Boy" веднага обясниха случилото се, като според тях забранената субстанция е попаднала в кръвта на Алварес чрез замърсено месо.

"Като част от програмата за доброволно тестване, за която Канело Алварес настоя преди да се стигне до споразумение за срещата реванш с Генади Головкин на 5 май, един от резултатите се оказа положителен за следи от кленбутерол. Той е вследствие на прието замърсено месо, засегнало десетки спортисти в Мексико през последните години", заявиха от агенцията, която незабавно информира Държавната атлетическа комисия на Невада и промоутъра на ГГГ Том Льофлер.

"Аз съм атлет, който уважава спорта и това ме изненада и ме безпокои", заяви Канело. "Никога преди не ми се бе случвало. Ще се подложа на всякакви тестове, които искат от мен, за да изясня тази неудобна ситуация. Вярвам, че в крайна сметка истината ще надделее".

Мексиканецът ще премести тренировъчния си лагер от Мексико в САЩ и ще се подложи на допълнителни тестове. Той ще се надява всичко да премине успешно и да може да излезе на ринга на 5 май срещу носителя на поясите на WBA, IBF и WBC Генади Головкин.