Кандидатстваме за домакинство на Световното първенство по волейбол през 2018

снимка: SPORTA.BG

България ще кандидатства за домакинство на Световното първенство по волейбол за мъже или жени през 2018 година. Сензационната новина обяви президентът на федерацията инж. Данчо Лазаров в специално интервю за bTV.

 

Лазаров потвърди, че вече са водени разговори за това с настоящия президент на бразилската волейболна федерация и единствен кандидат за поста президент на световната централа (FIVB) за предстоящия след седмици конгрес в Ню Йорк - Ари Граса.

 

Най-вероятно България ще издигне съвместна кандидатура за домакинство в партньорство с друга държава.

 

"Ари Граса ни даде куража да се кандидатираме за организатори на Световно първенство по волейбол за мъже и за жени - за едно от двете.

 

Дотогава ще имаме зали и другото, което е, зависи кой ще ни бъде партньор, защото очевидно само на територията на България не е възможно да стане", коментира Данчо Лазаров.

 

Президентът на родната волейболна федерация изрази увереност, че до края на годината европейската централа (CEV) ще одобри съвместната кандидатура на България и Италия за домакинство на Европейското първенство за мъже след 3 години (2015 г.) с финал в София.