"Канарчетата" с реми срещу яки поляци

Ботев врътна реми и във втората си контрола по време на лагера на тима в Анталия. В турския курорт Лара момчетата на Николай Киров завършиха 0:0 срещу много здравия отбор на Пяст (Гливице). Поляците се борят, както и "канарчетата", за евроквота и делят 5-о място в "Екстракласата".

Двата тима изиграха проверката на чудесно подготвен терен, част от комплекса "Титаник". Пловдивчани стартираха зле двубоя и в първите 20 минути допуснаха опонентът им да има две 100-процентови ситуации за попадение. Вратарят Даниел Кайзер обаче демонстрира, че е запазил страхотната си форма отпреди Нова година и се намеси впечатляващо.

Постепенно "жълто-черните" влязоха в час и започнаха да владеят по-често и адекватно топката. По левия фланг не се получаваше играта на новото попълнение Антон Карачанаков, а по десния - на другия нов в състава - Атанас Зехиров. Двамата почти нямаха вярно отиграване, но пък се стараеха.

Звездата на Ботев Тодор Неделев беше единствения, който пробваше интересни неща и вещаеше опасност за Пяст. Първата част бе доста скучна и не предложи емоции. Личеше си, че и на двата отбора им "тежат краката", защото са в активен период от подготовката си.

През второто полувреме Николай Киров направи доста смени, но и това не освежи много играта на Ботев. През целия мач тимът нямаше чисто положение. За щастие силният отбор от 200 000-ия град Гливице също не намери целта и така логично резултатът в края бе 0:0.

За отбелязване е, че през втората част мачът се изнерви заради няколко остри влизания на поляците. Българите също не им останаха длъжни и това доведе до проблеми за съдията, който все пак охлади страстите с няколко картона.

Като цяло опасенията на Ники Киров, че на Ботев му липсват нападатели и опции напред се оказаха напълно верни, ако се съди по представянето на офанзивните футболисти днес.

Стартов състав:

22 Даниел Кайзер
18 Радослав Терзиев
28 Филип Филипов
5 Кристиан Димитров
6 Костадин Ничев
2 Джонатан Перейра
81 Атанас Зехиров
8 Тодор Неделев
17 Лъчезар Балтанов
9 Антон Карачанаков
27 Иван Василев