Камило Плачи: Вече знаем слабостите си

снимка: БТА

Старши треньорът на българския национален отбор по волейбол Камило Плачи отдаде втората загуба от САЩ в Световната лига на многото грешки и натрупаната умора у състезателите.

Снощи "лъвовете" допуснаха второ поредно поражение от американците в зала "Конгресна" във Варна, този път с 3:1

"Волейболистите на САЩ играха по-добре от нас в атака и на сервис. Знаех, че втория мач ще бъде още по-труден отколкото първия", каза Плачи.

Ключовият момент в тази среща, очевидно беше третия гейм. Можехме да спечелим, но това не се случи за съжаление. Сега вече знаем слабостите си и имаме две седмици, за да ги отстраним.

Съставът на САЩ бе по-добре организиран в защита, както е било винаги и преди. Вчера играхме добре в тази фаза на играта, но днес отборът беше уморен и краката не ги слушаха", каза още Камило Плачи.

Либерото Теодор Салпаров също призна, че в отбора все още няма онази стиковка, която сме свикнали да виждаме.

"Днес американците ни надиграха тотално. Яд ме е за мача вчера, който бе нарисуван за победа с 3:0 за нас. При успех вчера днес психологически ситуацията щеше да бъде различна.

Допуснахме много грешки на сервис, а имахме и много здравословни проблеми. В тренировъчния процес си личи, че нямаме синхрона от миналото лято", коментира Салпаров.