Камбуров: Ще преподпиша с Берое, искам 200 гола и Бербатов

снимка: lap.bg

Нападателят на Берое Мартин Камбуров разкри, че води преговори със заралии за удължаване на своя договор. Той премина в Стара Загора през лятото след скандал с боса на бившия му клуб Локомотив (Пловдив). Камбуров сподели, че е бил пред отказване след напускане на "Лаута", но в Берое са повярвали в него. Нападателят има нова цел - да стигне 200 гола в родния шампионат. 

"Вече 5-6 месеца съм в Берое и се чувствам добре. Играя редовно и успявам да помагам на отбора, за да влезе в първата шестица. Успокоил съм се и давам най-доброто от себе си. Не искам да се връщам назад. Мислех да се откажа, но видях добро отношение на хората от Стара Загора. Ако бях спрял с футбола, щях да съжалявам. Радвам се, че продължавам да си пиша историята.

Искам да стигна кота 200 гола. Не съм се уморил да вкарвам. Тези 196 попадения ме карат да продължавам и да поддържам високо ниво. Като минеш 32-33 години, е по-трудно да си конкурентоспособен, но отбелязването на голове ми дава сили", сподели 37-годишният Камбуров пред "БНТ".

"Има разговори с ръководството на Берое за удължаване на договора с една година. Ако съм здрав, а и Берое продължи да показва нужното уважение, аз ще отвърна със същото и ще преподпиша. Оттам нататък никой не знае какво ще стане и още колко ще играя.

Засега нямам намерение да ставам треньор. Тази професия е трудна, защото трябва да отговаряш за 30 човека. Трябва да влизаш в положението на всеки футболист, да знаеш как да се отнасяш към всеки. Доста е сложно и не се виждам като наставник", добави Камбуров. 

Той обясни отсъствието си на церемонията по връчване на наградите "Футболист на годината". Камбуров остана втори в подреждането след Ивелин Попов, но заяви, че не е сърдит.

"Имах си причини. Просто не успях да присъствам. Ако бях обиден, може би щях да отказвам участие от 2004 г., когато не ме взеха на Европейското в Португалия. Никога не съм се сърдил. В България нещата понякога са несправедливи, но аз съм показал, че мога да ги превъзмогна и да продължа”, каза 37-годишният таран.

На въпрос как би се чувствал в атаката на Берое в партньорство с Димитър Бербатов, той отговори: "Това ще е много хубаво и ще се радвам, ако той дойде. Това е доста трудно за момента, но със сигурност с Бербатов ще е доста лесно да се играе", сподели Мартин Камбуров.