Камбуров: Хората от Изпълкома налагат свои играчи в националния отбор

Нападателят на Локомотив (Пловдив) Мартин Камбуров получи наградата си за футболист №1 на 12-ия кръг в родното първенство.

Трикратният голмайстор на А група бе един от най-добрите за своя отбор при домакинството на Левски, като донесе точката на “смърфовете” с изравнителен гол за 1:1 в продължението на двубоя. Така Камбуров продължи успешната си серия срещу “сините”, като този гол бе под №11 за тарана в мрежата на Левски.

При получаването на приза за играч на 12-ия кръг, Мартин Камбуров говори пред медиите, като коментира завръщането си на “Лаута” и втората младост, която изживява с екипа на Локо (Пд).

Нападателят сподели и мнението си за националния отбор на България, заявявайки че по негови наблюдения в него попадат определени футболисти, налагани от президентите на отбор, които членуват в Изпълкома на БФС.

"Нямаше да напусна Локомотив, ако ръководството се беше сменило по-рано. Нямаше да приема офертата на ЦСКА. Мисля, че тази година помагам на отбора да остане в групата. Дано после дойде нов собственик, който да стабилизира клуба. Уважавам Стойчо Младенов и приех молбата му да не играя в мачовете срещу ЦСКА", каза Камбуров.

"Националният отбор е болна тема и избягвам да я коментирам. Трябва да се викат тези, които са във форма. Не виждам защо един Александър Тунчев не е в националния. Капитан е на ЦСКА и се представя добре. Няма значение, че е на 34 години.

Доста президенти, които са в Изпълкома, се опитват да налагат свои играчи. Националният отбор не е нито на Литекс, нито на Славия, нито на Локомотив (София). По принцип говоря за всички, просто тези отбори първи ми дойдоха на устата. Не трябва да се викат хора, защото някой президент се е обадил на Боби Михайлов", категоричен бе Мартин Камбуров.