Камбура заби гол №204

Славия и Берое не се биха на старта в Първа лига. „Берое“ поведе в 29-та минута чрез Мартин Камбуров, който се разписа с глава след центриране на Минчев от корнер, с което отбеляза първото попадение за „зелените“ през сезона и своя гол номер 204 в елита след 350 мача на най-високото ниво в България. Милчо Ангелов успя да изравни в 50-та минута, след като се възползва от извеждащо подаване на Галин Иванов.

Наставникът на „Берое“ Александър Томаш заложи на четири от новите попълнения за сезона – Мешка, Иван Минчев, Георги Ангелов и Александър Цветков.

В 3-та минута „Славия“ изпълни корнер, но Цонев успя да отнеме и последва бърза атака за „Берое“. Бриджидо пробва да изведе Мешка зад гърба на отбраната, но Карабельов пресече подаването.

Първата по-сериозна опасност дойде в 10-та минута, когато Чунчуков бе изведен зад отбраната и навлезе в пеналта. Там Ангелов успя да блокира удара. Топката попадна в Йомов, който стреля, но неточно.

Четири минути след това Галин Иванов пое топката, напредна и стреля от дъгата на пеналта, но ударът му премина на метър от вратата.

В 17-та минута „Берое“ също стигна до сериозна опасност. Минчев изведе отлично Цонев в наказателното поле, а той стреля в движение. Стергиакис обаче отрази удара.

Шест минути след това след атака за „Славия“ и разбъркване Цветанов намери Узунов, който стреля от дъгата, но неточно.

„Берое“ успя да излезе напред в резултата в 29-та минута. Първо Мешка се освободи отлично на фланга и центрира опасно в пеналта. Там бранител на „белите“ успя да изпревари Камбуров в последния момент и изчисти в корнер. Иван Минчев изпълни, а Мартин Камбуров засече топката с глава и я прати в мрежата – 0:1.

В 35-та минута се стигна до сериозен пропуск за домакините. Чунчуков бе изведен зад отбраната и намери непокрития Цветанов в пеналта. Вратата бе опразнена, но ударът на крилото мина на сантиметри от гредата и излезе в аут. Шест минути след това Цветанов стреля от границата на пеналта, но Перниш улови без проблем.

В 47-та минута Мешка проби по десния фланг и центрира в наказателното поле. Там Цонев стреля от въздуха, но топката мина над вратата.

Две минути след това имаше нов пробив на Мешка и ново добро центриране. Цонев засече топката с глава от границата на малкото наказателно поле, но не намери целта. В 50-та минута Галин Иванов успя да изведе Ангелов зад отбраната. Той нахлу в пеналта, финтира Перниш и прати топката в мрежата – 1:1.

Девет минути след това Цонев намери Мешка на дъгата на пеналта, а той предостави за Минчев, който стреля силно, но над вратата. В 61-та минута Галин Иванов намери Цветанов в наказателното поле, а той стреля по диагонала, но неточно. В следващите минути „Берое“ владееше инициативата, но не стигна до опасност пред вратата на съперника. В 74-та минута Галин Иванов бе изведен в наказателното поле и стреля в движение от непосредствена близост. Перниш обаче спаси страхотно.

Пет минути след това Цонев намери Алфредо на границата на пеналта. Бразилецът стреля, но топката рикошира и излезе в корнер. В 85-та минута Ангелов намери Цветанов в пеналта, но Леони блокира удара и топката излезе в корнер. Три минути след това Галин Иванов стреля от пряк свободен удар, но Перниш улови. Минута преди края Вандерсон нахлу в пеналта и стреля от малък ъгъл, но вратарят на „белите“ улови.

В добавеното време Василев центрира в пеналта, а там Алфредо бе блокиран и не успя да засече добре топката, която излезе в аут.