Калоян Иванов е MVP в Испания

снимка: clubestudiantes.com

Един от най-добрите български баскетболисти в момента - Калоян Иванов, получи страхотно признание в Испания, след като беше обявен за MVP на 10-ия кръг в Ла Лига - най-силното клубно първенство на стария континент.

Въпреки че неговият Естудиантес загуби от Тенерифе с 85:88, силните изяви на вече бившия национал му заслужиха ценната награда независимо от поражението.

За 35 минути в игра 205-сантиметровото крило се отчете със страхотна стрелба за позицията си. Той вкара 7/9 от зоната за 2 точки, имаше 66% успеваемост от тройката и пропусна само един наказателен удар за своите 24 точки.

Към тях той прибави 6 борби, асистенция и открадната топка, което беше достатъчно за коефициент 32 - най-високият актив в кръга. За сравнение, личните му показатели до момента са 11.7 точки, 5.8 борби и 1.0 асистенции средно на двубой.

"Много съм щастлив от това признание - заслугата не е само моя, а на всичките ми съотборници и се надявам това да даде увереност на отбора", сподели Иванов по повод наградата си.

"Искам да благодаря много на феновете, които ни подкрепят независимо от случващото се. Работим здраво, за да победим следващия път. Трябва да оправдаем вярата и подкрепата, които получаваме от привържениците'.