Какво ще правят Маями Хийт без ЛеБрон Джеймс?

снимка: бта/АР

ЛеБрон Джеймс вече официално е играч на Кливланд Кавалиърс, слагайки край на 4-годишната ера в Маями Хийт, която донесе на отбора 4 финала в НБА и две шампионски титли.

Всички във Флорида са разочаровани, но президентът на баскетболните операции на тима Пат Райли започна бърз процес на изграждане на нов отбор, който почна с 5-годишния контракт на Крис Бош на стойност 118 милиона долара.

Тежкото крило, който играе и като център, бързо се съгласи на максималния договор, предложен от "горещите", и отказа да премине в Хюстън Рокетс. Очаква се той да се нагърби с тежката задача да води отбора напред заедно с Дуейн Уейд.

Гардът все още не е подписал нов договор с Маями Хийт, но се очаква и това да се случи в следващите дни, като той ще разговаря с Пат Райли. Същото важи и за Юдонис Хаслем.

Луол Денг ще бъде новото име в отбора, след като преди няколко месеца той отказа 3-годишен договор и 30 милиона от Чикаго Булс. Сега, крилото се съгласи на 2 години и 20 милиона долара, като това беше и най-високата оферта, която получи. Очаква се неговият трансфер да бъде официално обявен по-късно тази седмица.

Крис Андерсън и Марио Чалмарс преподписаха своите договори, а две от новите имена в отбора са Дани Грейнджър (Индиана и Клипърс) и Джош МакРобъртс, който идва от Шарлът.

Това трябва да помогне на отбора да се задържи в челото на Източната конференция, където фаворит са Кливланд Кавалиърс. Чикаго Булс също формираха силен състав и са пред договор освен с Пау Гасол и с Никола Миротич - най-добрият баскетболист в Европа.

Очакванията са Маями да завърши между 3-о и 6-о място през следващия сезон и да достигне до полуфиналите на Източната конференция. Никой обаче не поставя "горещите" сред фаворитите, след като ЛеБрон Джеймс напусна.