Какво се случва в Ботев (Пловдив)?!

снимка: botevplovdiv.bg

В Ботев (Пловдив) спокойствието отдавна не е част от ежедневието, а днес неразбориите в клуба продължиха с пълна сила, след като доскорошният наставник на тима Марин Бакалов не беше допуснат до стадиона. Заедно с него е бил и административният директор Иван Йотков, който също не е допуснат.

Причината вероятно е назначението на Велислав Вуцов, който вчера беше представен за нов треньор на "канарчетата". Днес по обяд пък оставки са подали Костадин Видолов (помощник треньор) и администраторът на клуба Костадин Костадинов.

Причината за оставката на Видолов е казаното от Тервел Златев - изпълнителен директор на тима, по време на представянето на Вуцов за нов треньор за отбора. Според Златев, Видолов е отказал категорично да поеме Ботев в тежкия финансов проблем. Видолов обаче контрира доскорошния си шеф, заявявайки че единствено е поискал Бакалов да остане в отбора и да бъде негов помощник.

Костадинов пък напуска само няколко седмици, след като е подписал новия си договор с клуба. Причината за неговото напускане са събитията от последните дни в клуба.

В същото време и в състава на "канарчетата" положението не е добро, като трима играчи вероятно ще напуснат до края на деня. Това са Героги Сърмов, Александру Бенга и Луис Педро. Сърмов и Луис Педро могат да се озоват в Левски, след като "сините" са проявили интерес към двамата. Бенга ще си търси отбор в чужбина, като към него има интерес от Румъния.