Какво каза Меси за Роналдо на галата за Златната топка?

снимка: fifa.com

Един от тримата кандидати за Златната топка за 2014-та година Лионел Меси се изказа ласкаво за основния си конкурент през последните сезони – Кристиано Роналдо. Звездното трио – Меси, Роналдо и Мануел Нойер дадоха пресконференция на гала вечерта на ФИФА в Цюрих преди началото на същинската церемония по награждаването на най-заслужилите фигури.

„Кристиано Роналдо? Питате ме за един от най-добрите футболисти в днешно време. Искрено вярвам, че той ще стане един от най-добрите в историята и ще го помнят като такъв. Това, което той постигна през изминалата година, е изключително. Да, съжалявам, че не съм играл с него в един отбор“, каза Меси.

„Всяка година с националния отбор на Аржентина имаме едни и същи цели – искаме да спечелим всичко, въпреки че никога не е лесно, но се борим. Предстои турнира Копа Америка, а след Световното първенство може би в отбора се чувстваме по-доволни от постигнатото досега“, коментира още Бълхата.

„Като изключим резултата във финала, оставам с отлични спомени от Световното първенство. Пътувахме много аз и съотборниците ми и не срещнахме никакви проблеми никъде“, каза Меси.