Как така България спечели домакинство на Световното по волейбол?

снимка: eurovolley2015.net

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства на подписването на договора за съвместно домакинство на България и Италия на Световното първенство по волейбол за мъже през 2018 г.

Контрактът бе парафиран в Лозана от президента на FIVB д-р Ари Граса, президента на българската федерация Данчо Лазаров и президента на италианската централа Карло Магри. На церемонията беше и президентът на CEV Александър Боричич.

„За първи път в историята на волейбола две страни ще бъдат организатори на Световно първенство. Щастлив съм, че България и Италия успяхме да се преборим за домакинството на шампионата на планетата през 2018 г.

Спечелихме заради отличната организация на Европейското първенство през тази година, заради феноменалната публика и заради категоричната подкрепа на Правителството, изразена на срещата между Премиера Бойко Борисов и д-р Граса през месец октомври.

По пътя към спечелване на домакинството, преодоляхме кандидатурите на САЩ, Иран и на финала изключително силната съвместна кандидатура на Германия и Полша“, заяви министър Кралев.

Президентът на БФВ Данчо Лазаров също подчерта ролята на Българското правителство, за да бъде спечелено доверието на Международната федерация по волейбол.

„Това домакинство е факт в следствие на едногодишните усилия на Българска федерация по волейбол, които днес се увенчаха с успех. Искам да подчертая, че специална роля за спечелване на домакинството изигра и категоричната подкрепа на Българското правителство.

Сега ни чака много работа до 2018 година, но аз съм сигурен, че ще се справим, така както се справихме с Европейското първенство през 2015 г. Това е голям ден за българския волейбол и аз поздравявам всички почитатели на волейбола, състезатели, треньори и деятели“, каза Лазаров.

Световното първенство по волейбол за мъже през 2018 г. ще бъде най-мащабното спортно събитие, организирано някога у нас. /БГНЕС