Извънредно заседание на Съдийската комисия

снимка: Булфото

Председателят на Съдийската комисия към Българския футболен съюз Никола Джугански заяви, че днес ще има спешна сбирка, на която ще бъде обсъдено съдийството на Станислав Тодоров в мача Черно море - ЦСКА от 16-ия кръг в А група, завършил с победа с 2:1 за "моряците".

Sporta.bg припомня, че след срещата на стадион "Тича" от ЦСКА изригнаха срещу отсъжданията на международния рефер и се заканиха да алармират ФИФА и УЕФА да разследват БФС за случващото се в българския футбол.

Джугански призна, че Тодоров е направил няколко сериозни грешки и то все в ущърб на ЦСКА.

"Гледах мача и сигурно съм превъртял по няколко пъти всички ситуации. Много тежки моменти за решаване. Ако всяка една разгледаме отделно, то ние можем да намерим причини и то обективни, за да застанем зад решенията на съдиите. Всички тези ситуации са във вреда на ЦСКА. Това е лошото", каза Джугански в ефира на Канал 3.

"Свикваме Съдийската комисия извънредно, за да разгледаме съдийството на Тодоров. Така ще отговорим на "червените" претенции.

Не съм говорил със Станислав. Ще се чуем с него. Не ми се иска да коментирам всяка ситуация поотделно, защото искам да чуя какво мислят колегите.

Ако предварителната информация, от която са се притеснявали в ЦСКА, при назначаването на Станислав за мача, беше потвърдена или пък ако бяхме получили сигнал, може би имаше вариант Тодоров да не ръководи двубоя", добави Никола Джугански.