Израствам в движение - уникален спортен фестивал за деца в София

галерия:

снимка: БФ Спортна гимнастика

Чудите се къде и как детето ви може да спортува организирано и под професионално наблюдение? На 1-ви май мащабното събитие за деца в Южен парк в София – фестивал на спорта – ще опита да запали интереса на децата към различните видове дисциплини и да стимулира активния им начин на живот като ги изкара от удобния стол пред компютъра.

Целият проект се осъществява със съдействието на Столична община, а целта на събитието е да се подпомогне българския спорт, защото не става въпрос единствено за тренировка на деца за забавление и здраве. Sporta.bg с удоволствие предлага медийна подкрепа на инициативата и призовава читателите си да се възползват от уникалната възможност в началото на следващия месец.

Информация можете да намерите и на фейсбук страницата на инициативата "Израствам в движение" (харесайте я НА ТОЗИ ЛИНК)

Спортните мероприятия, които са включени в програмата на фестивала (турнири по футбол, баскетбол, волейбол, спортна гимнастика, шахмат, фехтовка, бойни спортове, лека атлетика – спринт 100 метра, бягане 600 метра (за момичета) и 800 метра (за момчета)), ще дадат добра възможност за набиране на таланти.

По този начин децата с най-добри заложби ще получат възможност да тренират любимия си спорт в съответните състезателни клубове, с което да си доразвият таланта и да го превърнат в умение.

Набирането на таланти ще се осъществи от съответните професионални представители на даден спорт- треньори от спортни клубове, известни спортисти с високи спортни постижения, които да служат като пример за подражание.

Досегът до подобни ролеви модели ще позволи на подрастващите още от малки да възприемат успелите хора, като обикновени личности, чиито успехи не са постигнати, защото те са родени научени, а защото са плод на тяхната отдаденост и упорит труд. Децата ще имат свободен достъп до тях, за да могат да черпят пример и мотивация да се развиват.

Проявилите се като най-талантливи ще бъдат привличани да тренират в съответните клубове на съответния спорт. В този случай ползата е взаимна и за двете страни- от една страна, подрастващият получава шанс да тренира в любимия си клуб и да развива качествата си, от друга, спортните клубове набират нови талантливи младежи, които имат потенциала да се превърнат в професионални спортисти и в последствие да представляват България в международни турнири.

В началото на деня започват по-малките представители и в течение на времето следват по-големите възрастови групи. Работи се активно и в насока за включването на деца, лишени от родителски грижи, защото сред тях има голям брой таланти, които остават незабелязани.

В паузите между състезанията ще има демонстрации, направени от професионалисти в различните спортове (напр. демонстрация на акробати- салта, винтове, бойни сцени, фехтовка и др.). Ще има и концерт с участието на различни танцови формации, ансамбли и изпълнители като друга форма на активен начин на живот. Местоположението е Южен парк, заради високата му посещаемост и възможността повече хора да видят демонстрациите, да се срещнат лично с треньорите и спортистите в клубовете и да научат от тях как те самите да започнат да практикуват желаната от тях дейност.