Изненада: Майк Тайсън въвежда Ивендър Холифийлд в Залата на славата

снимка: Guliver/Getty Images

Приятна изненада получиха феновете на бокса, след като стана ясно, че Майк Тайсън ще връчи трофея за член на Залата на славата на Ивендър Холифийлд на гала-вечер в Невада на 9-и август.

Както е известно, двамата бяха големи врагове през 90-те години, а през 1997 година Тайсън отхапа ухото на своя опонент по време на мач реванш за световната титла в тежка категория.

По всички изглежда, че това вече е "стара история", като двамата дори участваха в реклама в САЩ заедно. Сега, Майк Тайсън ще изнесе кракта реч в чест на Холифийлд и ще го награди за успехите му в боска.

"За мен това е привилегия и чест", е споделил Железния, след като е научил за ролята си по време на гала-вечерта в Невада. "Това е страхотно", отвърнал бившият световен шампион.

Президентът на боксовата Зала на славата в Невада - Рич Марота, коментира, че по този начин се показва, че дори в бокса може да има приятели извън ринга.

"Това е едно от тези неща, които вече показахме, че са възможно в бокса - бивши, а и дори настоящи съперници да застанат заедно над едно място, да са обединение от една идея - бокса. Всеки оставя тези вражди на ринга. Майк да представи Холифийд - просто вълшебно", сподели Марота.