Измамник за малко да изпържи ПАОК: Изигра го като Лео ди Каприо

Невероятна история потресе едновременно няколко държави. Един футболист от Африка се опита да направи измамата на века. Мошеникът изигра нещата малко в стил Леонардо ди Каприо от филма "Хвани ме, ако можеш".

В главните роли - роденият в Швеция габонец Альо Дарбо, който е на 24 години. Той е създал своята кариера с фалшиви имейли. Използва дори препоръки от мениджъра на Борусия Дортмунд Майкъл Зорк. Мошеникът едва не излъга гръцкия ПАОК със сделка за няколко милиона.

Цялата история силно напомня на биографичния филма с Лео ди Каприо, където той играе Франк Абагнейл Джуниър, който се преструва на пилот, лекар, адвокат и преподавател.

Историята започва през 2014 година когато спортният директор на ПАОК Зисис Вризас получава документите на "кандидата" Дарбо. Всичко е пристигнало по електронната поща на шефа на гръцкия отбор и то с препоръка от Зорк. Фалшифицираните документи стават интересни за всички на "Тумба".

Дарбо наглее до краен предел, след като изтъква, че е роден в Швеция и от Дортмунд искат да натрупа някъде опит, а после ще го купят в Борусия. От ПАОК иска само да го вземат, а после ще получат четири милиона за него, след като се уверят, че е готов за Бундеслигата.

Спортният директор на ПАОК обаче заподозрял нещо и решил да се срещне с Дарбо. Ден преди да подпише документите за привличането на измамника, гъркът се вдигнал заедно с няколко фена на отбора и тръгнали към хотела, където уж ги чакал мошеникът. Там обаче нямало никой - Дарбо духнал веднага.

През 2013 година Дарбо подписал тригодишен договор с Динамо Загреб. Той успял да излъже хърватите, въпреки че дори не присъствал на подписването на сделката, тъй като се оправдал, че е болен. От Динамо се хванали на въдицата, тъй като по същата схема получили отлични препоръки за 21-годишният играч (през 2013 г.).

Дори италианският Кротоне е използван като част от схемата. Измамникът е стигнал до сделка в клуба от Серия А и дори е получил правото да избере сам номер, с който да играе. Наглостта му няма граници, тъй като избрал №10. Но седмица по-късно разтрогва договора си с предтекст, че срещу него са отправени куп обиди. Във всеки договор, особено в Италия, има клауза за расова дискриминация, което е използвал и Дарбо.

След като се е пробвал в ПАОК, Дарбо е подписал с отбор от Норвегия, а по-късно в Малта, Алжир и Египет. Интересно обаче е, че никъде не се е задържал повече от 7 месеца.

Дори шефът на "Нибергсунд" (Норвегия) е казал преди време, че бързо са стигнали до извода, че Дарбо не е от калибъра, който са очаквали.

Много интересен факт е, че Transfermarkt.de (най-големият сайт за данни на футболисти) е въвел в системата си Дарбо през октомври на миналата година като професионален играч на малтийския "Наксър Лайънс". Като цената на играча е била 50 000 евро. Но "лъвовете" издирват своя футболист и в момента той е в "неизвестност".

Нека видим кой ще е следващият клуб, в който ще се пробва главният герой от футболния филм за измамници.