Излъчват непоказвани кадри от чудото на "Парк де Пренс"

снимка: Guliver/Getty Images

Непоказвани кадри от дните, белязали паметната победа на националния отбор по футбол над Франция през 1994 г., ще покаже Българската национална телевизия на 28 ноември от 21:00 часа във филма "Когато Господ беше българин".

30-минутният филм на спортния журналист от БНТ Антония Близнакова и режисьора Григор Николов ще бъде излъчен преди студиото на мача Лудогорец - ПСВ (Айндховен).

На 17 ноември се навършиха 20 години от паметния футболен мач на стадион "Парк де Пренс", когато отборът на Димитър Пенев победи Франция с 2:1, а националът Емил Костадинов се превърна в герой, класирайки България за Световното първенство в САЩ със знаменития си гол в последната минута.

В дните преди, по време и след незабравимия мач на стадион "Парк де Пренс", екип на БНТ придружава националите и заснема уникални кадри, с които не разполага нито една друга телевизия.

В "Когато Господ беше българин" пред камерата на Антония Близнакова 20 години по-късно застават героите на мача, които си спомнят за паметната дата и разказват как се е променил животът им след това.