Изхвърлят ЦСКА-София от елита заради "хващане" на играчи?

Централният защитник на Ботев (Пловдив) Кристиан Димитров най-вероятно ще продължи кариерата си в ЦСКА, твърди "Тема спорт". 

Според запознати, двата клуба са се договорили за трансфер на играча, а той вече е приел офертата на "армейците". За интереса на ЦСКА към младия футболист се знае още от пролетта и сега изглежда ще се стигне до сделка. 

По-интересното обаче е, че ЦСКА може да бъде изхвърлен по административен пт от елита - както и бе вкаран, всъщност. Причината е,ч е почва разследване по сигнал на Черно море. Варненци пуснаха на детектор на лъжата своите играчи и шестима основни от тях се провалиха въпроси за честността им на мача с ЦСКА (1:3). Въпросните футболисти са извадени от тима и повече няма да ритата за "моряците". Очаква се и други клубове да признаят, че техни играчи са натискани да не се напъват от шефове на ЦСКА и така мож БФС да изхвърли "червените" от Първа лига.

В същото време "червените" вече са договорили петима чужденци за лятната си селекция. Имената им се пазят в тайна, но се твърди, че всеки един от тях е със солидна визитка. И петимата са играли редовно през настоящия сезон и няма да има нужда да се чака да влязат във форма. Очаква се те да са на линия за началото на лятната подготовка на отбора. За разлика от предходни години, този път на "Армията" действат бързо със селекцията. Те искат да сглобят солиден състав, с който да атакуват групите на Лига Европа.

Междувременно обаче стана ясно, че е пропаднал трансфер на вратар от чужбина в ЦСКА. Почти сигурно става въпрос за италианския страж на Университатя (Крайова) Мирко Пиачели. Той отдавна е бил в полезрението на директора на "Армейците" Кристиано Джарета, но столичани не са успяли да постигнат споразумение с него.

В следващите дни ръководството на ЦСКА трябва да вземе някои важни решения. Водещ е треньорският въпрос, а ще се преценява и на кои футболисти няма да се разчита през новия сезон. Сигурен напускащ е Перейра, а тепърва ще се решава за взетите под наем Жоржиньо и Нуно Томаш.