Избраха съперник за Кубрат Пулев, той се дърпа

снимка: БТА

Отново противоречива информация за следващият съперник на Кубрат Пулев.

Голямата българска звезда в бокса трябва да се изправи срещу Илайджа Маккол, информират промоутърите от "Зауерланд". Той е син на американския боксьор Оливър Маккол.

Илайджа Маккол има 12 победи, 11 от тях са с нокаут. Той е губил 3 пъти и има един равен. Двубоят между двамата боксьори ще се състои на 5 април на галавечер в Рощок (Германия).

Само няколко часа след обявяването на съперника на Кубрат самия Илайджа заяви, че никой няма да му оказва натиск да подписва договор за жълти стотинки и информацията за мача с Кубрат не е истина.

"Никой няма да ме притиска да се бия след 4 дни за толкова малко пари," заяви Илайджа.

Срещата трябва да протече в осем рунда, като последния 8-рундов мач на Кобрата бе срещу Максим Педюра през 2011. Кубрат Пулев няма да защитава интернационалната си титла.

Бащата на Илайджа става много популярен през 1994 година, когато побеждава изненадващо Ленкъкс Люис и печели световната титла в Лондон.

Двубоят между Пулев и Маккол би трябвало да бъде част от галавечерта Юрген Бремер и Ензо Макаринели. Пулев чака повече от година Владимир Кличко, който засега успешно избягва мач с българина.

26-годишният Илайджа е играл колежански футбол в университета, а през 2009-та започва да се занимава професионално с бокс, но няма почти никакъв опит като аматьор.

Анализатори смятат, че той има добро движение с тяло, но скоростта на ръката му е слаба, както и силата на удара. Маккол загуби 2 от последните си 3 мача след нокаут от Анди Руиз Джуниър и Марсин Рековски.