Избраха гол на Балъков за №1 в историята на Спортинг

Красимир Балъков получи страхотно признание от феновете на Спортинг (Лисабон), след като привържениците на португалския гранд избраха гол на Бала за най-красив в цялата история на клуба.

Гласуването е проведено с анкета на официалния сайт на Спортинг, а Балъков печели първото място безапелационно с 31 процента от вота на запалянковците.

Става въпрос за незабравимото попадение на българина срещу Витория (Сетубал) през сезон 1993/1994. За него гласа си са дали 1125 привърженици на Спортинг.

На второ място с 20% от вота е гол на Сергей Чербаков, а трети с 16% е Пайто.

Феновете на Спортинг явно все още не са забравили магията на Краси Балъков, като според някои от тях той е най-добрият чужденец, играл на "Жозе Алвараде". Други стигат още по-далеч, коментирайки, че халфът е най-добрият футболист в цялата история на клуба.

Sporta.bg припомня, че родните футболисти са оставили незабравима следа в историята на португалския гранд, а свидетелство за това е, че на ВИП входа на 50-хилядния клубен стадион "Жозе Алвараде" са изписани имената на Красимир Балъков и Ивайло Йорданов, като двамата са сред 50-те най-велики играчи в историята на клуба.