Иво Димов скочи на Ботев: Дайте си ми парите за бразилците, които ви водя

Снабдителят на Ботев е бразилци през последните 2 сезона – Иво Димов (вдясно), подкани пловдивския клуб да си изпълни коректно задълженията към него. Агентът разкрива пред „Марица“, че канарчетата все още не са му осигурили полагащите се пари, свързани с последните трансфери на играчи от страната на кафето – Фернандо Виана, Алваро Юлиано и за преминаването на Жоао Пауло от Ботев в Лудогорец. При Юлиано, който пристигна през това лято при жълто-черните, е платена част от комисионата, а тази за трансфера на Пауло при разградчани също не е преведена.

„Чакам ги вече повече от половин година. Все пак трансферът на Жоао Пауло в Лудогорец спаси финансово Ботев през зимата. Смятам, че свършената работа от мен за подсилване на отбора със сравнително добри футболисти, които идват като свободни агенти в клуба и се съгласяват да играят за по-ниска заплата, заслужава да бъде оценена подобаващо. Така че г-н Палийски трябва да помисли и по този въпрос, а не постоянно да се отлага във времето. Аз върша своята работа с цел да осигуря качествени попълнения за Ботев според нуждите, изискванията и стила на тима. Това обаче може и да секне. Когато търся и водя футболисти, аз гарантирам с името си. За изчистването на финансовите взаимоотношения помежду ни от Ботев гарантираха с името на г-н Георги Самуилов. Вече казах, че най-добрият трансфер на бразилец при канарчетата предстои през зимата. Избирам го, разговаряйки с треньора Николай Киров и Асен Караславов, но как да им кажа, че ние работим за просперитета на отбора и да се доизгради стилът, който е запазена марка на Ботев, а оценката на моя труд липсва. Например при случая с Жоао Пауло за него не е платена трансферна сума, а само пари за заплати, след което той бе продаден срещу средства, надхвърлящи неколкократно това, което е дадено за възнагражденията му. Няма никакви проблеми със заплащането на заплатите на играчите, но дори и да се е случвало забавяне, те никога не са се оплаквали. И няма и как да е иначе, защото ги избирам не само според професионалните им качества, а и според чисто човешките им ценности“, обяви прел „Марица“ Иво Димов.

Агентът пожела успех на канарчетата в предстоящия мач с Марнтимо.

„Пожелавам на Ботев да отстрани португалците, а ние ще продължим да работим за възхода на отбора и както е казал Достоевски: „Красотата ще спаси света“. Това се отнася за стила на Ботев, който е харесван не само от фоновете в Пловдив“, завърши Димов.