Иво Ангелов заслужи "Спортен Икар"

снимка: bul-wrestling.org

Световният и европейски шампион по борба класически стил в категория до 60 килограма Иво Ангелов беше определен за носител на "Спортен Икар" за постижение на годината на Фондация "Български спорт".

Специално жури от спортни специалисти и общественици присъди най-престижната награда на Ангелов.

Той ще получи приза на церемония на 18 декември от 11.00 часа в Археологическия музей в столицата.

Награждаването се организира съвместно с Българския олимпийски комитет и ще премине под патронажа на спортният министър Мариана Георгиева.

Фондация "Български спорт" за 22-и път определи победителите в останалите категории, които по традиция ще получат статуетки на художника Христо Христов.

За отбор на годината е избран мъжкия национален отбор по волейбол.

За впечатляващо представяне призът за 2013 година заслужи тенисистът Григор Димитров, а за шампионско дълголетие е отличена състезателката по художествена гимнастика Силвия Митева.

За пробив в световния спорт награди ще получат СТанимир Беломъжев (ски-ориентиране) и Владимир Дубов (борба свободен стил).

За най-проспериращи млади спортисти са определени Елица Иванова (борба), Габриела Петрова (лека атлетика), Борислава Дамянова и Ивайло Иванов (джудо) и Мирослав Кирчев (кану каяк).

За достойно представяне са отличени спортистите-ветерани от Българската мастърс федерация, които спечелиха 23 златни, 10 сребърни и 16 бронзови медала на Световните мастърс игри в Торино.