Ивет Лалова шеста на 100м в Диамантената лига в Осло (ВИДЕО)

снимка: Facebook / Ivet Lalova

Най-добрата българска състезателка в късия спринт Ивет Лалова завърши на шесто място в гладкото бягане на 100 метра от най-престижната верига турнири по лека атлетика – Диамантената лига – в норвежката столица Осло.

Лалова не направи добър старт и още от самото начало изостана, като успя да спре хронометрите едва на 11.47 секунди при насрещен вятър от 0.6 м/с. Така Ивет записа значително по-слабо класиране на стадиона, на който се поздрави с победи през 2011 и 2013 година.

Победителка в бягането в Осло стана представителката на Кот д'Ивоар Мюриел Ауре с резултат 11.03 секунди, с което тя успя да запише успех над ямайката Вероника Кембъл-Браун, останала втора с 11.08 секунди.

Третата позиция остана за бразилката Росанхела Кристина Оливейра с 11.27, като фотофиниш я раздели от Джесика Йънг (САЩ), за която бе отредено четвъртото място. Пред Ивет Лалова завърши и британката Айша Филип с постижение 11.35 секунди.

Другата българка в Диамантената лига в Осло Габриела Петрова се класира на второ място в сектора за троен скок (повече подробности НА ТОЗИ ЛИНК).