Ивет Лалова: Последно световно? Сега вече не знам....

снимка: iaaf.org

Ивет Лалова направи невероятен удар на световното първенство по лека атлетика в Пекин. На 31 години тя показа изключителната си класа, като се класира на финала на 200 метра и то с лично постижение от 22,32 секунди. Тя имаше 22,35 секунди с вятър през кариерата си и с 2 десети по-слабо официално постижение.

"Последните думи на треньора ми Бономи бяха - това е нашия шанс, не го пропилявай. Бягах така, че да не ме хванат. И заради него. Защото този човек е изключителен. Знае кога да ме натовари, кога да ме разтовари. Чувствам се невероятно. Дафне ще спечели световната титла, аз ще изляза да покажа на какво съм способна", заяви Ивет след изключителното си бягане. 

"Хубаво беше, че съм в девети коридор, защото все едно бягах 150 метра. За мен е по-добре така. Точно това си казахме със Симоне след предното бягане, че още на виража не съм толкова сигурна", допълни Лалова.

"Последно световно? Сега вече не знам... При толкова силни и положителни емоции тук. Не знам, сега вече Бономи ми говори за 400 метра", каза още спринтьорката.

Времето на Ивет е втори и във вечната българска ранглиста. По-бързо 22,01 сек е бягала само Анелия Нунева.

Ивет ще се изправи срещу три ямайки във финалното бягане - Шерън Симпсън, Вероника Кембъл-Браун и Елейн Томпсън. Американките са Алис Макгрон и Джанеба Тармо. Англичанката Дина Ашър-Смит е с най-добро време, а фаворитка е холандката Дафне Шлеперс. 

"24 часа"