Ивет Лалова осветли подробности от кухнята

Ивет Лалова късно снощи стана пета в Европа на спринт 200 метра. Ветеранката от София накара всички ни да се гордеем с нея и поредния и добър резултат. Лалова-Колио разясни доста неща около състезанието:

"Доволна съм от това участие. Този финал беше една моя лична победа и на моя екип, които изживяха с мен в последния месец един истински кошмар. Планът беше да дойда тук и да бягам около 22 сек и да спечеля медал. Но точно преди един месец лежах на ехография и ми казаха, че не само съм разтегнала, но има опасност и да скъсам бедрен мускул. И като че ли в този момент Берлин ми се изпари някъде в далечината. Преди десет дни, когато в последния момент трябваше да отказвам 100 м, аз се опасявах дали не трябва да отказвам и 200 м, защото все още не можех да бягам. Дойдох толкова блокирана, изпълнена с толкова много болки и се страхувах страшно много. Вчера беше един много красив и може би най-щастливият ми ден тази година. Днес беше тежко, няма да ви лъжа. Много ми се искаше да бягам. Не направих добре технически бягането си. Мисля, че бях прекалено бърза в първата част. Сега ще видя Бономи (б.а треньорът й Роберто Бономи) как е хванал  времената. Но съм щастлива. Радвам се, че стигнах до тук и, че участвах."

Ивет е трябвало да взема тежки решения и за тренировъчния си план.

"В последния месец, със сигурност, не тренирах и не успях да направя това, което беше планирано, информира спринтьорката. Първо, трябваше да избера една от двете дисциплини и след това трябваше да намаля тренировките до един режим, в който не страдам и мога да тренирам. Общо взето - ден тренировка, ден почивка, ден тренировка, ден почивка."

"Европейското ниво се вдига изключително много. За медалите на 100 м трябваха резултати под 11 сек, това не ме учудва. Знаех, че Дина Ейшър-Смит е способна да слезе под 22 сек на 200 м, така че европейското стана едно световно", каза Ивет.

Лалова сподели, че все още няма планове за световното първенство в Доха следващата есен.

"Доха ли? Сега ми се стрива много далеч. Но аз и миналата година не се виждах тук, пък ето, че съм тук, заяви Ивет. - Дори и контузена, стигнах до пето място. Затова не се заричам вече, не казвам нищо. Искам да правя нещата докато ми се получават и докато ги обичам и докато ме търпят хората около мен."