Ивет Лалова: Бях полупияна, някои си мислят, че е лесно

Чаровната ни спринтьорка Ивет Лалова е спокойна след първото си бягане на европейското първенство в Берлин. Тя премина сигурно полуфиналите на 200 метра снощи и тази вечер ще стартира във финала.

„Определено не се влиза лесно на финал на европейско първенство, каза носителката на седем медала от европейски първенства Лалова. Може би изглежда лесно отстрани. Дори имаше хора, които днес ми пуснаха съобщения, не бългати, разбира се: „хайде, готова ли си да вземеш медала, ти си си най-добрата, можеш го”. Де, да беше лесно! Честно казано, след като издържах това бягане и бягах така, значи съм добре. Много се притеснявах. До преди малко бях в една еуфория и в едно полупияно състояние. Не знаех къде се намирам, защото през последните седмици имах невероятно много изживявания покрай тази контузия. И в един моментси казах „ОК. Кракът добре, но аз къде съм? И къде останах в цялата подготовка”. Работих по всеки един метър от тези 200 м от момента, в който решихме, че ще се съсредоточа повече върху 200 м и ще загърбим 100. Дойдох във възможно най-доброто си състояние и утре ще се боря с цялата си душа и сърце за медалите.

Много се успокоих след този полуфинал, защото много се притеснявах преди това бягане. Симоне ме успокояваше, казваше „спокойно, в момента, в който излезеш на пистата няма да усещаш нищо”. И странното беше, че когато бях зад блокчето изведнъж станах много спокойна. Почувствах се вкъщи, все едно съм била вече тук и вече съм го бягала. Може би толкова пъти съм го бягала в главата си, че се почувствах изключително спокойна и след това минах в една еуфория. Контролирах бягането, знаех къде съм, видях накрая, че се движа свободно след Дина (б.а защитаващата титлата си Дина Ейшър-Смит), както и очаквах. И дори успях мъничко да се съхраня в последните метри, за да имам повече сили за финала.”