Ивелин Попов не желае да напуска Русия

снимка: Булфото

Капитанът на българския национален отбор и основен футболист на Кубан Ивелин Попов призна, че обмисля дълго време да остане в руското първенство, защото му харесва не само живота в страната, но и самия футбол.

Също така в интервю за един от водещите спортни сайтове championat.com Попето подчерта, че е преподписал договора си с Кубан и в момента е обвързан с тима до 2017-та година, а не до настоящата 2015-та.

Попов сподели, че е имало вариант да премине в три-четири английски клуба през зимния трансферен прозорец, но преговорите не са били осъществени докрай поради условието на британците да вземат само под наем футболиста.

„Не съм разстроен, напротив, искам да помогна на Кубан да постига резултати. Договорът ми е 2017-та, а не до 2015-та, както пише в сайта transfermarkt. Това не е единствената грешка там, посочен за мой агент е един българин, което не отговаря на истината.

Не изключвам да остана още няколко години в Русия, защото страната ми харесва, както съм заявявал и преди. Не съжалявам, че не съм преминал в друга европейска държава“, коментира още Попов, без да конкретизира кои точно клубове от Англия и Германия са имали интерес към него.