Ивелин Попов е Футболист на годината! Попето се обясни на жена си на сцената

снимка: БГНЕС

Ивелин Попов официално бе обявен за Футболист №1 на България за 2016-а година. Той спечели и през 2015-а. Попето излезе на сцената и използва трибуната в Телефонната палата, за да се обясни на жена си.

"Беше доста оспорвана класация. Благодаря, че журналистите са ме избрали за най-добър. Искам да се обърна към жена си и да й припомня, че миналата година не успя да дойде на награждаването, защото бе бременна. Тогава й обещах следващият път пак да съм №1. ето, че си изпълних обещанието. Така че да е спокойна - видя, че за пореден път си изпълнявам обещание", изстреля Ивелин, с което предизвика бурни аплодисменти и чаровна усмивка от страна на половинката си - чалга певицата Елена Паришева.

Попов бе избран за №1 с 161 точки. На втора позиция остана Светльо Дяков, който събра само 3 точки по-малко. Трети с 90 пункта с екласира вратарят Владислав Стоянов.

Ето всички отличени на церемонията:

Ияд Хамуд от Локо Пд и Кристиан Добрев от Ботев Пд бяха наградени, затова че дебютираха едва 15-годишни в Първа лига. Хамуд е втори по този показател след Янко Кирилов от Левски в историята на елитната ни дивизия.

Владислав Стоянов от Лудогорец е обявен за най-добър вратар в първенството, следван от Боян Йоргачевич /Левски/ и Мартин Луков /Дунав/.

За най-добър защитник през миналата годината е обявен Димитър Пиргов /Левски/, следван от Натанаел /Лудогорец/ и Божидар Чорбаджийски /ЦСКА/.

За най-добър полузащитник е обявен Марселиньо /Лудогорец/, втори е Светослав Дяков /Лудогорец/, а трети Роман Прохазка /Левски/.

За най-добър нападател в шампионата е определен Мартин Камбуров /Локо Пд/, пред Джонатан Кафу и  Клаудиу Кешеру  и двамата от Лудогорец.

За най-добър чужденец в българския шампионат е определен Джонатан Кафу /Лудогорец/, втори е съотборникът му Марселиньо, а трето място делят Вандерсон /Лудогорец/ и Роман Прохазка /Левски/. Тъй като Кафу и Марселиньо все още не са в България, наградата получава Владо Стоянов.

За най-проспериращ млад играч в България е обявен Петко Христов от Славия. Втори е Божидар Чорбаджийски от /ЦСКА/. На трето място е Божидар Краев /Левски/.

Весела Лечева връчи награда и на президента на БФС Борислав Михайлов за построената нова база на националните отбори в Бояна.

Специалната награда "Лъвско сърце" бе учредена в памет на Трифон Иванов. За пръв път тази награда за мъжество беше връчена на две двойки братя - Веселин Минев и Йордан Минев, както и на Илко Пиргов и Димитър Пиргов. Те трябваше да излязат на терена броени дни след смъртта на техните бащи.

За най-добра футболистка през 2016 година е обявена Евдокия Попадинова.

За Треньор номер 1 на България за миналата година бе обявен наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев , пред Станимир Стоилов и Христо Янев.