Ивайло Пеков взе два фрейма в 1-ата сесия на Световното по снукър

Силно представяне записа Ивайло Пеков в своя дебют на Световното първенство по снукър. Българинът изостава с 2:6 фрейма от 54-ия в света Маркъс Кембъл след изиграването на първата сесия от сблъсъка.

Втората решителна част от мача ще се състои в събота от 16:30 часа българско време. Ивайло Пеков стартира много добре и поведе с 1:0 фрейма на своя съперник, спечелвайки първия фрейм за България в най-престижния турнир в света на снукъра. Последва размяна на фреймове и резултата бе изравнен 2:2 преди официалната почивка в сесията.

Изглежда това подейства освежаващо на Маркъс Кембъл, който с голяма доза късмет успя да пречупи българина в решаващите моменти на фреймовете до края. Цялата сесия трябваше да се състои от 9 фрейма, но бе прекъсната след осмия заради забавянето в някои части, където именно Кембъл успя да излезе победител.

Въпреки негативният резултат шансовете на Ивайло Пеков за обрат не са малки, след като се играе до 10 от 19 фрейма. Именно слабата игра на моменти и липсата на концентрация на Кембъл ни дават надежди за първа българска победа в най-престижния форум на снукъра.

Ивайло Пеков получи исторически шанс да се бори за място в основната схема на Световното първенство по снукър, след като родната федерация получи уайлдкард от Световната професионална и снукър асоциация, в знак на признателност за перфектно проведения ранкинг турнир от сериите PTC през сезон 2014/2015 и голямото развитие на спорта в България в последните години.