Иван Сеферинов: Истинските мачове за нас ще са във финалите на Гран При

снимка: БГНЕС

Женският национален отбор по волейбол на България замина за Аржентина, където от 3 до 5 юни му предстои участие в първия турнир от втора дивизия на Световното Гран При.

Наред с всички контузии, които извадиха основни състезателки от състава, като Елица Василева, Добриана Рабаджиева и Христина Русева, точно преди отпътуването нова контузия сполетя националките, като на последната тренировка травма получи Кремена Каменова. Тя отпадна от групата и бе заменена от Виктория Григорова.

Ето мнението на селекционера на жените Иван Сеферинов за ситуацията около състава и участието на волейболистките в Гран При:

"В последните минути на тренировката, при изпълнение на начален удар, Кремена стъпи леко накриво и се оказа, че има стара травма в глезена. Направихме снимка и се оказа пукване на фибулата, необходим е покой от 20 дни. Замени я Виктория Григорова", обясни ситуацията Иван Сеферинов.

"Предстоящите два турнира от груповата фаза на Гран При ще ги използваме за тренировъчни и да видим какво можем. Истинската фаза е на финалите на Гран При. Тези мачове, които отиваме да играем в Аржентина и Чехия, ще бъдат едни контролни срещи, но ние не отиваме да загубим всички мачове. Аржентина и Доминикана са най-опасните съперници. Имаме сериозни шансове да спечелим Гран При, надявам се на 19-ти вечерта да сме удовлетворени от постигнатото и да можем да участваме в първа група на Гран При", каза още Сеферинов.